divendres, 4 d’abril del 2008

Mala vida


Carles Quílez va presentar dimecres passat a l’Aula Magna de la Universitat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona el llibre, Mala Vida. Acompanyat de l’ex fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i autor del pròleg del llibre, Quílez va situar als estudiants en el context de la novel·la, va parlar de la seva feina com especialista en policia i tribunals i de la importància de mantenir i respectar les fonts, de la honradesa que qualsevol periodista havia de tenir.
Després de dues hores es podia dir que el periodista havia parlat relativament poc de la novel·la. Va aprofitar l’ocasió per projectar un vídeo en el qual es veien algunes de les entrevistes als delinqüents que havia realitzat per documentar-se i poder escriure, les entrevistes eren sense talls i impactants. Mena va explicar que el llibre era del tot objectiu i que gaudia d’una gran riquesa literària.
El periodista va aprofitar el torn de paraules que es va deixar de la presentació per aconsellar als estudiants: “un periodista mai pot ser tímid”, “s’ha de ser caradura però educat”. Quílez va ser clar a l’hora d’explicar que un periodista no es pot deixar manipular per cap institució, que ha de ser viu, que ha de deixar clar a la gent que admira quan el defrauden però sense arribar a ser “gilipolles”. Va acabar convidant a tots els alumnes que provessin en qualsevol moment de fer cròniques negres perquè, segons ell, eren les més interessants. Al cap de dues hores, la presentació ha acabat i el periodista es va quedar conversant amb alguns dels alumnes que s’hi van acostar.