dilluns, 31 de març del 2008

Adéu a...

Ei, el text és d'ahir és que he tingut uns problemes amb el blog i se m'ha borrat l'actualització d'ahir. Per tant, la notícia és d'ahir.

Aquest migdia ha mort el periodista i promotor de la Nova Cançó, Salvador Escamilla, als 77 anys. Després d’una setmana ingressat a la Clínica Nostra Senyora de la Mercè, Escamilla ha mort després de patir un infart cerebral que ha derivat a una complicació respiratòria.

Se’l considera un dels promotors de la Nova Cançó i de la ràdio en català. Durant l’època dels setanta va fer Radioscope a la Radio Barcelona i es va fer famós per encetar-lo cada dia amb “Bon Dia Catalunya”.

A aquest programa es va donar una primera oportunitat a cantants com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Pi de la Serra, Raimon, Maria del Mar Bonet, Sisa, La Trinca entre d’altres.

Apart de Radio Barcelona, Escamilla va treballar al llarg de la seva extensa trajectòria a Miramar, Rubí, Ràdio Avui, Ràdio Associacions de Catalunya i Catalunya Ràdio. És conegut per haver fet els doblatges a les pel·lícules Mary Poppins i West Side Story. A més a més, va gravar més de 15 discos.

A unes declaracions a Catalunya Informació, el conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, ha dit que Escamilla va ser un promotor de la cultura de Catalunya durant molt de temps i que ha estat un punt de referència de la ràdio en català.