dimecres, 26 de març del 2008

El Cultural

El suplement cultural que analitzo és El Cultural, del diari El Mundo. El primer que vull destacar que l’enllaç web és totalment accessible i està actualitzat. No li dóna massa importància a l’edició impresa, tot i que la pots descarregar en pdf. Respecte al funcionament de la pàgina s’ha de dir que és molt còmode. Sota la capçalera mateix hi ha com un índex amb tots els espais als que pots accedir.

A l’esquerra de la pàgina principal hi trobem uns destacats sobre les notícies d’última hora sobre música, cine, ciència i lletres. Mitjançant aquests enllaços pots accedir a la notícia actual i a les anteriors.

A la part central de la pàgina hi ha els temes que sortiran aquesta setmana a El cultural. En aquesta franja de la pàgina s’inclouen les recomanacions que es fan des del suplement sobre llibres, art, cine i música.

A la part dreta de la pàgina hi trobem una gravació sobre un tema d’actualitat, els enllaços a blogs que tracten temes d’actualitat i culturals. També ens ofereix com una espècie de galeries que el suplement té i a més a més, deixa una petita franja on destaca una sèrie de temes d’interès general tot i que no tenen per què ser actuals, ara per ara, està destacada que Bardem entra a la història del cinema.

Una de les coses que més m’ha sorprès és que dóna la possibilitat de cercar en tota la xarxa, hi ha una entrada del google en la mateixa plana del suplement. Realment, crec que és un suplement molt complet.

Crec que la pàgina explota molt bé les possibilitats que té, és interessant que ofereixi tanta varietat de temes i esdeveniments culturals als visitants de la pàgina o assidus al suplement. El que potser em costa una mica més és la imatge de la primera plana, em sembla que està molt carregada i que pot saturar la vista de qui la consulta però, quan te’n vas a algun enllaç tot és molt més relaxat. El que em sembla molt correcte és que quan entres en algun link, hi ha una franja dedicada a les últimes notícies (que són les mateixes que a la pàgina principal). En definitiva, crec que treuen molt partit de la pàgina i que el contingut està molt bé.