dimarts, 22 d’abril del 2008

Pepe Rubianes lluita contra un càncer de pulmó


Pepe Rubianes va començar un tractament per al càncer de pulmó ahir. El càncer se li va diagnosticar divendres passat i l’artista ha hagut de suspendre les funcions i la gira estival que tenia projectada per tota Catalunya i Mallorca. En l’actualitat, l’actor, el director i fumador compulsiu estava a la sala 1 del Club Capitol amb La sonrisa etíope. En aquest cas, el monologuista apareixia a escena amb cinc belles ballarines etíops que l’acompanyaven i dansaven mentre ell explicava les seves aventures per la seva estimada Àfrica. La sort va acompanyar altra vegada a Rubianes fins el diumenge, 83 representacions amb un aforament del 100%. Més de 41.000 persones han aplaudit l’humor negre, una mica escatològic, surrealista i emotiu de l’artista des del mes de gener.

Rubianes ha hagut d’interrompre les actuacions i la gira programada per a poder tornar a donar guerra més aviat com pugui, en un principi, els metges diuen que l’actor estarà recuperat pels voltants de desembre. El seu representant, Toni Coll, ha informat que els facultatius que el porten li han donat moltes esperances i que el pronòstic és molt favorable. “Jo li he dit que com que no fumarà més, es rejovenirà 10 anys”, afirma Coll.

El monologuista galaicocatalà, com ell es defineix, ha rebut el suport d’altres artistes que han passat per alguna situació similar com Luz Casal, que ha tornat als escenaris després d’haver superat un càncer de mama. Periodistes com Toni Soler, Albert Om o Ferran Monegal han enviat missatges de suport a l’artista. “Ànims, només és una ensopegada; t’aixecaràs i tornaràs a córrer. Et necessitem”, ha dit el director de la Cubana, Jordi Millán. Per la seva banda, Andreu Buenafuente com a gran amic de Rubianes va penjar ahir a la seva pàgina web (www.andreubuenafuente.com) una dedicatòria al còmic que comença: “Com tu diries als teus espectadors: ‘em cago en el càncer i en la puta mare que el va parir’” i acaba recordant-li al seu gran amic que és un referent per a tots els que estan en el mateix món. “Tot el meu afecte i la meva ràbia (pel maleït destí) estan amb tu. Com sempre”.

Les ballarines etíops estan desconsolades per la notícia, es passen el dia plorant perquè, per a elles, patir càncer és sinònim de mort. Tot i això, ahir es van unir als seus amics, fans i gent del teatre per a recolzar-lo i animar-lo a que no perdés el somriure després d’aquest ensurt tan gros. Segons diu Coll “segur que es curarà i tornarà aviat, encara que amb calma. Si no, s’apagarien molts somriures”.

1 comentari:

mp3 ha dit...

Ara que ja es mort, jo pregunto, fumava molt oi?