diumenge, 18 de maig del 2008

La venedora d'ous

Tots hem vist, sentit o llegit històries que se situen en l’època nazi. Aquesta n’és una més. La venedora d’ous explica com és el dia a dia d’una passeja que viu a un poble allunyat de la gran ciutat. L’Eva viu allunyada de tot el que és el nucli urbà i de les ideologies i temps que s’estan vivint, el seu marit és a l’exèrcit, no sap per què ni de què vol protegir la pàtria. Els seus dos fills aviat entren a les Joventuts, l’Eva també desconeix perquè deixen de banda el mas i els estudis i s’hi dediquen al 100%.

No obstant, hi ha una persona que fa entrar en raó a Eva, que li explica què és el què està passant i com és que ell s’ha d’estar amagat a la granja d’ella. Nathael és un estudiant jueu perseguit per la Gestapo. Ell farà viure a Eva una romàntica història d’amor però a la vegada tristesa i angoixa. Eva no tornarà a ser mai la mateixa després d’haver conegut a en Nathael, tindrà ideologia i creences que haurà d’acallar perquè el seu destí està marcat.

Com he dit al pricipi tots hem sentit o vist alguna història que se situa en l’època nazi i aquesta n’és una més. A mi m’ha agradat força. El llibre de la Linda D. Cirino enganxa des del primer moment, és fàcil de llegir i val la pena.