dimarts, 20 de maig del 2008

‘Halfaouine’ tanca la mostra de circ Trapezi de Reus i deixa el llistó molt alt


Les entrades de les dues funcions que feien els acròbates de Tunísia al Teatre Bartrina de Reus estaven esgotades des de dies abans. L’espectacle de circ Halfaouine va aconseguir transmetre l’energia i la vitalitat d’un país on la modernitat i la tradició intenten conviure i els homes i les dones tracten de comprendre’s.

Es podria dir que va ser una lliçó de sociologia a través de les acrobàcies i la dansa contemporània. Ningú s’ho esperava, però aquesta funció va ser un dels plats forts que es van servir al Festival de Circ Trapezi de Reus, que va acabar diumenge amb un sol resplendent després de dos dies de pluja.

Els decorats imitaven l’arquitectura tradicional del país. La funció intentava reproduir la vida real de Tunísia i reflectien a la perfecció les tensions que viuen els joves amb la política que hi ha al país. El director de l’obra, Sofiane Ouissi, va quedar molt satisfet de la interpretació dels acròbates i és que, la força que van mostrar i treure va ser impressionant, fins i tot, un d’ells va haver d’embenar-se el braç degut a una fissura que es va fer durant la funció i, per aquest motiu, es va haver de modificar el final de la segona funció.

Halfaouine és el primer muntatge de la primera promoció de l’acadèmia superior de circ de Tunísia, el nom del projecte és el nom del barri on es troba l’escola. L’acadèmia va sorgir del món de la gimnàstica i és l’única escola d’aquest tipus en tots els països àrabs. El Govern s’encarrega de cobrir totes les despeses que tenen els 15 alumnes que admet l’escola per promoció. No obstant, degut a l’èxit que aquesta promoció ha obtingut a la gira que ha fet per Europa, la llista d’inscrits pel curs entrant s’ha fet interminable.