divendres, 6 de juny del 2008

Eduardo Hojman

El crític de jazz i editor, Eduardo Hojman, va assistir el dimecres 7 de maig a les Jornades de Periodisme Cultural i Humanitats que es van celebrar a la Universitat de Ciències de la Comunicació de la UAB per fer una xerrada sobre el jazz, la història i els músics més rellevants de tots els temps.

El gènere musical és una derivació de melodies de negres americans que es caracteritza per ser, sovint, improvisat i per tenir un ritme molt marcat. La conferència va començar amb les diferents definicions de jazz, dels orígens del gènere musical (Nova Orleans) explicant així la seva evolució.

La conferència va ser dinàmica gràcies a les gravacions i trossos de cançons que il·lustraven l’evolució dels diferents tipus de jazz, passant per l’early jazz fins a l’època contemporània amb el free jazz o el jazz rock.

La xerrada va cridar molt l’atenció als estudiants, l’aula n’estava plena degut a que el tema que si tractava era molt interessant. Tot i que a certs moments es va fer llarga, el fet que el crític exemplifiqués tot el que estava explicant va fer que tot quedés més clar.

diumenge, 1 de juny del 2008

El frío hace que me sienta viva


Rezas para que esta sea tu vida sin ti, rezas para que las niñas quieran a esta mujer que se llama como tu, y para que tu marido acabe por quererla, para que vivan en la casa de al lado y las niñas usen el remolque para jugar a las muñecas y a penas recuerden a su madre que vivía de día y las llevaba de viaje en canoa. Rezas para que tengan momentos de felicidad tan intensos que cualquier pena parezca pequeña a su lado. Rezas a no sabes qué ni a quién, pero rezas...

Y no sientes nostalgia por la vida que no tendrás porque para entonces habrás muerto, y los muertos no sienten nada, ni si quiera nostalgia.

Mi vida sin mí. Isabel Coixet.